Luoghi a comune (15).jpg

Agriturismo Cresta

Wat een prachtige plek. En we zijn zo hartelijk ontvangen door Giuseppina en haar familie. We vonden het appartement heel netjes en schoon en je kon zien dat alles goed verzorgd wordt. We werden verrast met lekkere broodjes, verse eieren en groente en wijn. De pizza avond was ook leuk en lekker. En het uitzicht was elke dag opnieuw mooi.
— Familie Wierda - 2018

Beschrijving

Het Agriturismo Cresta ligt midden in Umbria, in het natuurgebied tussen Gubbio en Umbertide, een dunbevlokt gebied van grote schoonheid. Het landhuis kijkt uit op een brede vallei en is omringd door bossen met olijfboomgaarden, graanvelden en zonnebloemen. Dankzij deze ligging in de heuvels is het klimaat aangenaam, er waait niet zelden een briesje en de nachten zijn koeler als op het platteland. De vier woningen bieden veel ruimte en comfort, het zwembad ligt prachtig mooi op een terras met de heuvels die tot de horizon reiken. Behalve het zwembad met solarium, is er een ruimte ingericht voor de kinderen met diverse speeltoestellen.

 • 4 woningen

 • Nabij het leuke stadje Gubbio

 • Midden in het boerenlandschap

 • Kleinschalig maar kindvriendelijk

 • Diverse speeltoestellen

 • Riant zwembad met solarium

 


Appartementen met twee slaapkamers


Casa Merlo (4+2p)

2 slaapkamers

€.595,00-€.854,00/week
Casa Merlo is de meest geliefde woning van het agriturismo. Het appartement beschikt over een riant terras met gewéldig uitzicht over de heuvels, een groot pluspunt ten opzichte van de andere appartementen. Intern is het met 70 vierkante meter geschikt voor vier personen in twee slaapkamers, eventueel met een vijfde en/of zesde persoon die op de bedbank overnacht.

Begane grond
Privé tuin & terras
Oppervlakte: 70 m2
Woonkamer met bedbank
Twee slaapkamers
Badkamer met douche/WC


Casa Falco (4+2p)

2 slaapkamers

€.595,00-€.854,00/week
Het appartement Casa Falco is ruim zeventig vierkante meter groot, en daarmee vooral geschikt voor vier personen. Eventueel kan er een vijfde of zesde persoon op de bedbank slapen, maar omdat de woning over één badkamer beschikt is dat behelpen.

1e verdieping
Gemeenschappelijk terras
Oppervlakte: 70 m2
Woonkamer met bedbank
Twee slaapkamers
Badkamer met douche/WC


Casa Corvo (4+3p)

2 slaapkamers

€.665,00-€.910,00/week
Het appartement Casa Corvo ligt op de begane grond van Casa Cresta, en beschikt over een eigen terras met tafel en stoelen. Deze woning beschikt over twee badkamers, beiden met douche. Met ruim 90 vierkante meter is het groot genoeg voor een ruim gezin. In één van de twee slaapkamers staat een derde bed, daarnaast is er de bedbank in de woonkamer voor een eventuele zesde of zelfs zevende persoon.

Begane grond
Privé terras
Oppervlakte: 90 m2
Woonkamer met bedbank
Twee slaapkamers
Twee badkamers met douche/WC


Casa Poiano (4+3p)

2 slaapkamers

€.665,00-€.910,00/week
Vakantiewoning Casa Poiano ligt op de 1e verdieping van de boerderij en beschikt over twee slaapkamers, twee badkamers en een ruime woonkamer. Vanwege de oppervlakte geschikt voor een groot gezin, in één van de twee slaapkamers staan drie enkele bedden. Op de bedbank in de living kunnen eventueel nog eens twee kinderen overnachten.

1e verdieping
Gemeenschappelijk terras
Oppervlakte: 90 m2
Woonkamer met bedbank
Twee slaapkamers
Twee badkamers met douche/bad/WC


Achtergrond

Ouders die rust zoeken zijn hier aan het juiste adres, de appartementen zijn op families berekend, waardoor er altijd aanspraak is voor de jeugd. Ze kunnen hier hun gang gaan. De vier woningen bieden veel ruimte en comfort, het zwembad ligt prachtig mooi op een terras met de heuvels die tot de horizon reiken.

Voor fanatiekelingen op cultureel gebied is het minder geschikt; de reistijden naar de kunststeden vallen tegen, over deze provinciale wegen kost alles veel tijd. Gubbio is hier het referentiepunt, een stadje met middeleeuwse allure en een sfeervol centrum. Daarnaast is een dagje Perugia en Assisi goed te doen, met eventueel nog een uitstapje naar het meer van Trasimeno of zelfs de Adriatische kust voor een dag aan het water. Meer moet het niet zijn, of de wat geisoleerde ligging werkt in uw nadeel.

Behalve het zwembad met solarium, is er een ruimte ingericht voor de kinderen met diverse speeltoestellen. In een hal van het landhuis is er tafelvoetbal, er zijn gratis mountainbikes beschikbaar (let op de pittige hoogteverschillen). Voor gemeenschappelijk gebruik is er een houtoven en barbecue. Leuke bijkomstigheid is de broodservice; een dag vooraf geeft u de eigenaren een lijstje voor de bakker mee en s'ochtends ligt het in de woning.

Voor de liefhebbers van de natuur is deze regio een paradijs. In oktober en november komt hier verse truffel de menukaart van de restaurants op. De parken van Monte Cucco en Monte Subasio bieden veel mogelijkheden tot sporten; wandelen, paragliden en mountainbiken. Tijdens een verblijf in Agriturismo Cresta kunnen we via de manege (op 8 km) een tocht te paard door de heuvels organiseren.


Checklist

 • Typered landschap van Umbria

 • Persoonlijke ontvangst

 • Riant zwembad met solarium

 • Uitzicht over de heuvels

 • Kindvriendelijk en kleinschalig

 • Ruime gezinswoningen

 • Wi-Fi Internet

 • Onbeperkte speelruimte

 • Wasmachine (gedeeld)

 • Televisie

 • Géén ontbijtbuffet

 • Géén peuterbad

 • Géén eigen wijnen

 • Géén airconditioning

 • Géén vaatwasser


Reviews