Agriturismo Tenuta Capitolini - Umbria

Agriturismo Capitolini

De agriturismo is heel goed meegevallen. Het betreft een oud huis uit de familie dat ze helemaal terug opgebouwd hebben tot een heel knappe agriturismo. Ieder detail is piek fijn van het huis zelf, het zwembad, de tuin.
— Familie Tielemans - 2018

Beschrijving

Het Agriturismo Capitolini ligt in het groene hart van Umbria, ten zuiden van Perugia en ten noorden van Todi. Toscane is dichtbij en wacht in het westen. De boerderij is gebouwd in het jaar 1875, maar recentelijk geheel gerenoveerd en met verve; zowel het aanzicht van de villa als de tuinen rond om het complex zijn schitterend. De appartementen zijn relatief nieuw en voorzien van veel comfort, met meubels van goede kwaliteit. De panoramische ligging is bijzonder. Op korte afstand van de boerderij ligt een riant zwembad met solarium. De inbedding in de natuur maakt het een ideale locatie voor ontspanning, voor de kinderen is er in en rond het zwembad veel te doen.

 • 3 appartementen

 • Landelijke sfeer met veel ruimte

 • Gelegen ten zuiden van Perugia

 • Ruime woningen met goed privé terras

 • Bovengemiddeld comfort

 • Bovengemiddeld goed verzorgd

 

Appartementen met één tot drie slaapkamers


Casa Terra (2+2p)

€.560,00-€.910,00/week
Het appartement Casa Terra beschikt over slechts één slaapkamer en is dus ook voor twee personen aantrekkelijk. Grootste voordeel van dit appartement is het eigen terras en stukje tuin voor de entree. In de slaapkamer staat zowel een 2-persoons als een 1-persoons bed. Op verzoek kan er nog een vierde bed worden klaargezet.

Begane grond
Privé terras
Oppervlakte: 70 m2
Woonkamer
Keuken
Slaapkamer
Badkamer met douche/WC
Airconditioning

 

Casa Acqua (4p)

€.700,00-€.1.120,00/week
Het appartement Casa Acqua beschikt over twee slaapkamers en ligt op de 1e verdieping van het landhuis. De oppervlakte (75 m2) is ruim voldoende voor een familie met kinderen. De woning beschikt over een riant eigen stuk tuin met ingericht terras.

Begane grond
Privé tuin & terras
Oppervlakte: 75 m2
Living met keukenhoek
Twee slaapkamers
Badkamer met douche/WC
Airconditioning

 

Casa Fuoco (5p)

€.700,00-€.1.190,00/week
Het appartement Casa Fuoco is de grootste woning van het agriturismo en bestrijkt de 1e én 2e verdieping. Deze woonniveaus zijn onderling verbonden door middel van een wenteltrap. Door de vensters aan de oostzijde is er een mooi uitzicht over de heuvels. De woning heeft drie slaapkamers, waarvan één met een 1-persoons bed. Gasten van Casa Fuoco beschikken over een heerlijke eigen pergola met uitzicht in de tuin.

1e & 2everdieping
Privé terras & pergola
Oppervlakte: 80 m2
Living met keukenhoek
Drie slaapkamer
Badkamer met douche/wc
Airconditioning


Achtergrond

In het dorp Marsciano, op vijf kilometer, zijn een aantal restaurants. Hier midden in Umbria is de bezoeker aangewezen op de gerechten uit de streek. Op het landgoed zelf is er een picknick ruimte met tafels, waar ook gebarbecued kan worden.

Het agriturismo ligt in het gehucht Collelungo, een kleine vestiging met een historie die teruggaat tot de 13e eeuw. In 1294 werden hier de stadsmuren gebouw door de Monaldeschi, om uiteindelijk in de handen van Paolo III terecht te komen, een bijzonder stukje geschiedenis. In de regio zijn Todi en Perugia een bezoek meer dan waard, vanaf Perugia rijdt u vlot door naar Assisi. Voor een dag aan of op het water biedt het meer van Trasimeno uitkomst, ongeveer drie kwartier rijden vanaf het agriturismo. Perugia is de hoofdstad van Umbrië en één van de belangrijkste kunststeden van Midden-Italië. Perugia is gelegen op een langwerpige heuvel. Op de top bevindt zich het middeleeuwse deel van de stad terwijl lager moderne wijken oprijzen. De Porta d’ Augusto is bewaard gebleven uit de Etruskische tijd. Andere bezienswaardigheden zijn het Prioripaleis, de Fontana Maggiore, het Oratorio di San Bernadino en de Kathedraal.

Eigenaresse Monica is een hartelijke vrouw en is, niet altijd vanzelfsprekend in Italië, wonderbaarlijk goed georganiseerd. Het is duidelijk dat ze zich met hart en ziel voor de zaak heeft ingezet en dat is te zien bij aankomst op het landgoed. Alle details kloppen. Ze spreekt zelf weinig tot geen Engels, maar heeft een dochter die als tolk optreedt. Monica organiseert op aanvraag een bezoek aan het Castello di Monte Vibiano (www.montevibiano.it), een gerenommeerde wijnproducent in dit stukje Umbria. Hier is deel te nemen aan een rondleiding en proeverij.

Deze locatie is dankzij het comfort, de beschikbaarheid en professionele service van de eigenaren en de uitstekende benutte ruimtes rond de boerderij méér dan een agriturismo. Kwalitatief bovengemiddeld. Ondanks dat zijn de prijzen redelijk te noemen. Als deze regio u aanspreekt én u houdt van een kleinschalige locatie, dan durf ik het een ieder aan te raden.


Reviews


Checklist

 • Eigen olijfolie

 • Persoonlijke ontvangst

 • Zwembad met ruim solarium

 • Kleinschalig en bijzonder rustig

 • Perfect privé terras/tuin

 • Bovengemiddeld comfort

 • Airco in alle woningen

 • Wi-Fi Internet

 • Wasmachine (gedeeld)

 • Barbecue

 • Géén eigen wijnen

 • Géén peuterbad

 • Géén eigen restaurant