Agriturismo Antico Feudo - SMOOK

Agriturismo Antico Feudo

Als je van rust en ruimte houdt is dit de place te be! Prachtige natuur, schitterende vergezichten. Echt een aanrader! Aardige mensen, lekker eten. Siciliaanse bruiloft meegemaakt! Het ligt wel afgelegen, zodat je niet zo snel ‘s avonds nog ergens gaat eten. Maar het eten hier is prima!
— Familie van Hal - 2018

Beschrijving

Het Agriturismo Antico Feudo is een kans om de tradities van het Siciliaanse platteland te leren kennen zonder concessies te doen aan een paar dagen strand, zee en het bezoeken van de kuststeden. De boerderij ligt zo'n 45 kilometer uit de kust, aan de zuidkant van het natuurpark Le Madonie. Het agriturismo verhuurt zowel kamers (tien stuks) als appartementen (vier stuks). Het is een kindvriendelijke locatie, met een groot zwembad, veel ruimte en een aantal speeltoestellen. Het restaurant op het landgoed biedt de mogelijkheid om kennis te maken met de Siciliaanse keuken. Het boeken van de appartementen kan stand-alone, maar op aanvraag ook inclusief ontbijt of op basis van halfpension.

 • Appartementen & kamers

 • Siciliaans boerenbedrijf

 • Authentieke en kindvriendelijke ervaring

 • Eigen restaurant op het landgoed

 • Gelegen tussen Palermo en Cefalù

 • Fantastisch uitzicht over le Madonie

 • Ruim zwembad met solarium

 


Boerenwoningen


Suite (2p)

1 slaapkamer

€.700,00-€.770,00/week
Cozzo Parrino is een ruime kamer met eigen badkamer op de begane grond van Agriturismo Antico Feudo. Op aanvraag is het mogelijk of met drie, of zelfs vier personen de kamer te gebruiken.

Begane grond
Gemeenschappelijk terras
Oppervlakte: 33 m2
Slaapkamers
Badkamer met douche/WC


Gezinswoning (4p)

2 slaapkamers

€.553,00-€.847,00/week
De woningen Destra en Firichicchio zijn twee compacte appartementen met twee slaapkamers, een living met open keuken en badkamer met douche. Vanuit beide woningen is er uitzicht over het heuvellandschap van de Madonie.

Begane grond
Gemeenschappelijk terras
Oppervlakte:52-68 m2
Living met keukenhoek
2 slaapkamers
Badkamer met douche/WC


Familiewoning (4+2p)

2 slaapkamers

€.602,00-€.896,00/week
De woningen Crociata en Destra beschikken beiden over twee slaapkamers, en kunnen daarnaast een eventuele vijfde en/of zesde persoon ospiteren op de slaapbank in de living. Met open keuken en badkamer met douche.

Begane grond
Gemeenschappelijk terras
Oppervlakte: 68 m2
Living met bedbank en keukenhoek
2 slaapkamers
Badkamer met douche/WC


Achtergrond

De boerderij ligt zo'n 45 kilometer uit de kust, aan de zuidkant van het natuurpark Le Madonie. Dit stuk van Sicilië kenmerkt zich door de mix van de zee, de ruwe natuur en de bossen van het natuurpark die vervolgens naadloos overgaan in de agricultuur van Sicilie; akkerbouw, granen, wijn en olijfolieproductie. De koopmannen en vissers hebben zich ten noorden van Le Madonie gevestigd, de boeren aan de zuidkant, tot op de dag van vandaag is dat onderscheid, ook in het type mensen en hun tradities, heel duidelijk te zien.

Het agriturismo is een boerderij uit het jaar 1800 en is wat mij betreft een klassiek voorbeeld van de ware betekenis van het woord. Men produceert wijnen en olijfolie op duurzame en biologische wijze, en sinds 1994 is ook de akkerbouw volledig biologisch, men verbouwt tarwe en gerst. Het levert aansprekende en kleurrijke velden op rond de boerderij. Pluspunt voor gasten van het agriturismo; ondanks de ligging diep ingebed in de heuvels is de snelweg A19 Palermo-Catania goed bereikbaar. De oprit ligt op 6 kilometer, dat is vanaf het agriturismo toch nog een kwartier rijden.

Het agriturismo verhuurt zowel kamers (tien stuks) als appartementen (vier stuks). Het is een kindvriendelijke locatie, met een groot zwembad, veel ruimte en een aantal speeltoestellen. Het restaurant op het landgoed biedt de mogelijkheid om kennis te maken met de Siciliaanse keuken. Luxe is het niet, wel authentiek, netjes, strategisch gelegen én beheerd door een vriendelijke Siciliaanse familie die graag over hun stukje van het eiland vertellen.

De noordkant van Sicilië, met de stranden en steden als Cefalu en Palermo, is vanaf het agriturismo het beste aan te rijden. Maar voor wie voldoende moed heeft is vanaf deze locatie ook de oostkant (Catania-Siracusa) en de zuidkant (Agrigento) te bezoeken.

Het boeken van de appartementen kan stand-alone, maar op aanvraag ook inclusief ontbijt of op basis van halfpension.

Voor wat betreft de agrarische activiteiten, het hele jaar door is er de veeteelt. Men heeft kippen, schapen, koeien en ezels over de velden achter de boerderij lopen. Met name de ezels zijn leuk voor de kinderen. In juli is men druk met de oogst van de granen, in het najaar (september/oktober) worden de druiven geplukt. Ook de tomaten worden in september geoogst en dat is de periode wanneer de Sicilianen uit de omgeving in het restaurant hun geliefde tomatensaus komen proeven.


Checklist

 • Eigen producten

 • Halfpension & ontbijt

 • Persoonlijke ontvangst

 • Zwembad met solarium

 • Eigen restaurant

 • Wi-Fi Internet

 • Wasmachine (gedeeld)

 • Speelruimte kinderen

 • Géén vaatwasser

 • Géén airconditioning


Reviews